"New Ways of Living" Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları Projesi

24.09.2014 2934

AB Logo

AB Projeleri Hayat Boyu Öğrenme Programları çerçevesinde 2012 yılında kabul edilen "New Ways of Living" (Yeni Yaşam Şekilleri) isimli Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında, okulumuzun da içinde bulunduğu toplam 6 ülkenin ortaklığıyla 2 yıl boyunca birçok hareketlilik gerçekleştirilmiştir. Proje ortağı ülkeler; Çek Cumhuriyeti koordinatörlüğünde, Türkiye, Polonya, Estonya, Romanya ve Hollanda'dır.

Comenius projesi kapsamında, yurtdışına gerçekleştirilen hareketliliklere toplamda 31 öğrenci ve 16 öğretmenimiz katılmıştır. Yapılan tüm hareketlilikler başarı ile gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan gezilerin özellikle öğrencilerimizde değişik kültürleri tanıma ve farklılıklara saygı gösterme konusunda farkındalık yarattığı gözlemlenmiştir.

Ayrıca projenin devam ettiği süre boyunca okulumuz diğer ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmen gruplarına toplamda 4 kez ev sahipliği yapmıştır.